ZEOS

Вы пришли как Гість
Ваш IP адрес: 44.210.78.150
Количество дней с дня регистрации:
Ваш браузер:
Сегодня: 29.03.2024 11:49

Вітаємо Вас, Гість, на нашому сайті!

Сайт мешканців м.Андрушівка. На сайті є опис нашого чудового міста, також ви можете знайти цікаву інформацію про нього. Воно чудове як для туристичних походів, так і для культурних відпочинків.
Карта сайта Контакты Главная
Скрыть рекламный блок

Реклама

Погода в Андрушівці Реклама

Календарь

Фотохмаринка

Переводчик сайта

Авторизация

Реклама

Реклама

Опрос

Оцініть мій сайт


Популярные тэги

Андрушівка, Червоне,Антопіль, Бровки Перші, Бровки Другі, Великі Мошківці, Волиця, Волосів, Гальчин, Гарапівка, Глинівці, Городище, Городківка, Жерделі, Забара, Зарубинці, Іванків, Івниця, Камені, Корчмище, Котівка, Крилівка, Лебединці, Лісівка, Любимівка, Мала П'ятигірка, Малі Мошківці, Міньківці, Мостове, Нехворощ, Нова Котельня, Новоівницьке, Павелки, Стара Котельня, Старосілля, Степок, Тарасівка, хутір Чубарівка, Ярешки, Яроповичі. сайти Андрушівки, організації Андрушівки, погода Андрушівка, Андрушівка Чайка, походження назв населених пунктів району, безкоштовне фото на документи, оператори мобільного зв'язку в Андрушівці, установка ліцензійного Windows XP, створення сайтів в Андрушівці, установка антивіруса в Андрушівці, фотоальбоми Андрушівки, Установка супутникових антен, прошивка тюнера в Андрушівці ORTON 4100,Humax Va-FOX,Нumax Va- ACE,GLOBO 7010A, STAR-TRACK 550 SUPER PLUS, EUROSAT 8004, SMART MX-04, Golden Interstar 7700-8001, Andrushivka, Andruchivka, Житомирська область Андрушівка, історія Андрушівки, родина Терещенків, палац садиба Терещенка, ремонт комп'ютерів в Андрушівці, безкоштовна реклама Андрушівка, безкоштовні оголошення, нерухомість Андрушівки, продам, куплю в Андрушівці, погода Андрушівка, Андрушівка фото, друк цифрового фото, професійний ремонт мобільних телефонів,телевізорів, DVD, автомагнітол, відеозйомка весіль 2-ма відеокамерами, весільний фотограф в Андрушівці, Андрушівка фото, мегархів фотографій Андрушівки, організації Андрушівки, карти м. Андрушівка, підприємці Андрушівки, місця відпочинку в Андрушівці, сайти Андрушівки, Андрушовки, інтернет Андрушівки, таксі,де придбати комп'ютер в Андрушівці за низькою ціною і гарантією.

Реклама

Реклама

Счетчики

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Блог
Головна » 2011 » Березень » 25
АвторАвтор: Crypton | ДатаДата: 25.03.2011 |Голосов: 0
Туберкульоз - це інфекційне захворювання, що розповсюджується повітряно-крапельним шляхом, а тому кожна дитина має ризик отримати туберкульозну інфекцію від хворої на цей недуг дорослої людини.
Саме дорослі, які довгий час кашляють, худнуть, знесилюються, але за медичною допомогою не звертаються, не проходять флюорографічне обстеження, є вкрай небезпечними в епідеміологічному плані для всіх оточуючих. Якщо туберкульозна інфекція потрапить в організм здорової людини, яка повноцінно харчується, веде здоровий спосіб життя, достатньо перебуває на свіжому повітрі, то імунітет, цієї людини знищить туберкульозну інфекцію, не давши їй можливості розмножуватись. Зовсім інша ситуація з тими дорослими і дітьми, організм яких ослаблений частими простудними захворюваннями, тяжкими супутніми хворобами, недоїданням, перевтомою, де імунітет недостатній. Тоді, туберкульозна інфекція, потрапивши через дихальні шляхи від хворої людини, потрапляє в легені, лімфатичні вузли здорової і викликає захворювання. В дитячому організмі саме лімфатичні вузли є тими фільтрами, які, вловивши інфекцію, намагаються з нею справитися. Тому існує деякий час (тиждень, місяць, півроку), коли інфекція в дитячому організмі є і може викликати туберкульоз, як тільки дитина захворіє якоюсь простудною чи іншою супутньою патологією, котра ослабить її імунітет. В цей, так званий, період інфікування частіше всього ніяких скарг на зміни в стані здоров’я немає, хоча проблема вже існує. І лише така діагностична проба, як реакція Манту, може показати, що дитині вже потрібна найперша медична допомога - прийом таблеток в домашніх умовах. Ящо не провести такої ранньої діагностики, дитина може захворіти і потрапити в протитуберкульозний стаціонар на 8-10 місяців. До проблем захворювання приєднається ще й значна психологічна травма, адже дитина на тривалий час відривається від родини, батьків, шкільних друзів. ШАНОВНІ БАТЬКИ! Щоб цього не сталося саме з вашою дитиною, з розумінням поставтеся до її здоров’я і дайте згоду на проведення туберкулінодіагностики, що буде проводитися в районі у весняно-осінній період. І не варто припускатися хибного самозаспокоєння, що ви з хворими на туберкульоз не контактуєте і ця проблема вас не зачепить. В нашому районі, як і в усій Україні, туберкульоз набув розмаху епідемії. На сьогодні в області на активний туберкульоз хворіє 2380 осіб. В нашому районі є 51 хворий з активним туберкульозом та ще 288 чол. під диспансерним наглядом у зв’язку із залишковими змінами перенесеного туберкульозу. Лише в 2010р. в нас на туберкульоз захворіло 27 чоловік. Батьки повинні правильно оцінити загрозливу ситуацію з туберкульозу, провести діагностику цієї інфекції у своєї дитини та в себе, не ризикуючи захворіти на туберкульоз.
 
Галина Толкач,
районний фтизіатр.