Збиральна кампанія для хліборобів – це своєрідне випробування на вміння організуватися, маневрувати технікою і людьми, аби в оптимальні строки зібрати урожай. Адже в цю пору завжди свої корективи в хід жнив вносить і погода. В СТОВ «Хлібороб» теж поспішають швидше віджнивувати, дати толк збіжжю. Роботи нині у сельчан вистачає, бо співпали в часі і жнива, і заготівля сіна – і нічого не відкладеш на потім. На одному полі обмолочують пшеницю, на інших площах скошені 70 га конюшини і 30 га люцерни. Травостій сушили швиденько, аби сіно не почорніло під дощами. А припасли його вже 280 тонн сіна. Дбають і про зерно, і про грубі корми, бо є їх кому згодовувати - утримують 540 голів ВРХ. У Степку є що і жнивувати: підлягає збиранню 255 га озимої пшениці, на яку покладали великі надії, бо такими гарними були посіви весною, а потім спека зробила свою справу – згоріли на великому сонці, тож видала тільки по 24 ц з гектара. Ячмінь, який в СТОВ «Хлібороб» займає площу в 250 га, збирають роздільним методом, бо підсіяний конюшиною. На черзі - 100 га ярої пшениці, 90 га овесу, який, сподіваються, дасть не менше як по 30 центнерів з гектара. Гарні мають тут і посіви гречки, якої степківчани посіяли 160 га., радують і кукурудза та соя. На обмолоті зернових в Степку зайняті три власні комбайни і один найнятий, на яких сумлінно працюють В. Д. Мостіпака, М. В. Мартиненко, Л. А. Круглій. Останній намолотив найбільше – понад 2 тисячі тонн зерна. Відвозять збіжжя з поля на тік КамАЗами, не гаючи ні хвилини, М. І. Бабчук, М. Д. Мостіпака. Поспішають усі, бо знають, що не той хліб, що надворі, а той, що в коморі.
Валентина Сільська.