ZEOS

Вы пришли как Гість
Ваш IP адрес: 34.236.152.203
Количество дней с дня регистрации:
Ваш браузер:
Сегодня: 19.03.2024 12:27

Вітаємо Вас, Гість, на нашому сайті!

Сайт мешканців м.Андрушівка. На сайті є опис нашого чудового міста, також ви можете знайти цікаву інформацію про нього. Воно чудове як для туристичних походів, так і для культурних відпочинків.
Карта сайта Контакты Главная
Скрыть рекламный блок

Реклама

Погода в Андрушівці Реклама

Календарь

«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Фотохмаринка

Переводчик сайта

Авторизация

Реклама

Реклама

Опрос

Оцініть мій сайт


Популярные тэги

Андрушівка, Червоне,Антопіль, Бровки Перші, Бровки Другі, Великі Мошківці, Волиця, Волосів, Гальчин, Гарапівка, Глинівці, Городище, Городківка, Жерделі, Забара, Зарубинці, Іванків, Івниця, Камені, Корчмище, Котівка, Крилівка, Лебединці, Лісівка, Любимівка, Мала П'ятигірка, Малі Мошківці, Міньківці, Мостове, Нехворощ, Нова Котельня, Новоівницьке, Павелки, Стара Котельня, Старосілля, Степок, Тарасівка, хутір Чубарівка, Ярешки, Яроповичі. сайти Андрушівки, організації Андрушівки, погода Андрушівка, Андрушівка Чайка, походження назв населених пунктів району, безкоштовне фото на документи, оператори мобільного зв'язку в Андрушівці, установка ліцензійного Windows XP, створення сайтів в Андрушівці, установка антивіруса в Андрушівці, фотоальбоми Андрушівки, Установка супутникових антен, прошивка тюнера в Андрушівці ORTON 4100,Humax Va-FOX,Нumax Va- ACE,GLOBO 7010A, STAR-TRACK 550 SUPER PLUS, EUROSAT 8004, SMART MX-04, Golden Interstar 7700-8001, Andrushivka, Andruchivka, Житомирська область Андрушівка, історія Андрушівки, родина Терещенків, палац садиба Терещенка, ремонт комп'ютерів в Андрушівці, безкоштовна реклама Андрушівка, безкоштовні оголошення, нерухомість Андрушівки, продам, куплю в Андрушівці, погода Андрушівка, Андрушівка фото, друк цифрового фото, професійний ремонт мобільних телефонів,телевізорів, DVD, автомагнітол, відеозйомка весіль 2-ма відеокамерами, весільний фотограф в Андрушівці, Андрушівка фото, мегархів фотографій Андрушівки, організації Андрушівки, карти м. Андрушівка, підприємці Андрушівки, місця відпочинку в Андрушівці, сайти Андрушівки, Андрушовки, інтернет Андрушівки, таксі,де придбати комп'ютер в Андрушівці за низькою ціною і гарантією.

Реклама

Реклама

Счетчики

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Блог
Головна » 2011 » Січень » 30
АвторАвтор: Crypton | ДатаДата: 30.01.2011 |Голосов: 0
Незбалансовані раціони по основних і біологічно активних речовинах ведуть до порушення процесів обміну речовин (ацидоз, кетоз), зниження імунітету, захворювання системи відтворювання, народження фізіологічно недорозвиненого та маложиттєздатного молодняка, що в свою чергу негативно позначається на економічних показниках галузі. При заготівлі грубих та соковитих кормів часто порушуються технологіічні норми, відтак знижується їх якість (втрачаються білки, вітаміни, мінеральні речовини). Як виявили наші дослідження кормів на якість та поживність, лише 70% сіна, заготовленого в сільськогосподарських підприємствах різних форм власності, відповідає вимогам І класу, силосу - 85%, сінажу - 65%. При проведенні диспансеризації ВРХ було встановлено, що незбалансованість раціонів призводить до порушення обміну речовин в організмах тварин. Це підтвердили біохімічні показники крові. Так, при дослідженні крові корів та нетелів контрольних груп встановлено, що каротин в 49%, загальний білок в 34%, резервна лужність в 35%, кальцій в 36%, фосфор в 50% нижчі фізіологічної норми. Порушено співвідношеня кальцію до фосфору. Недостатня кількість поживних речовин в крові матері негативно відбивається на здоров’ї новонароджених телят. Так, при дослідженні крові останніх на імуноглобуліни (захисні функції організму) в 54% показники нижчі норми. Для забезпечення тварин в повній мірі поживними речовинами необхідно збалансувати раціон білково-мінерально-вітамінною підгодівлею. На сьогодні лише в таких господарствах, як ТОВ «Аларіт Трейд» с. Івниця, СФГ«Шателюк» с. Волосів, СТОВ «Старокотельнянське» до основного раціону додають дані компоненти. В жодному з господарств не згодовують худобі хвою, яка є природним джерелом каротину, так необхідного організму тварин. ЇЇ використання не потребує значних фінансових затрат. Краще давати хвою сосни - вона добре поїдається тваринами. В господарствах, крім СТОВ "Старокотельнянське”, нехтують такими заходами, як прогулянка тварин, забуваючи, що вітамін Д в організмі тварин синтезується під впливом ультрафіолетового проміння. Не завжди тварини забезпечені в достатній кількості кухонною сіллю (80-120 г на дійну корову), а це ж вкрай необхідний мікроелемент. Прикладом ефективного господарювання з використанням повноцінної годівлі є птахогосподарство ПОСП «Надія» (керівник Семенюк В. І.), де виготовляють комбікорми у власному цеху. Кожна їх партія досліджується в Андрушівській районній лабораторії ветеринарної медицини. Результати досліджень підтверджують, що комбікорми мають високу якість. В цьому господарстві не допускають загибелі птиці, а яйця - багаті на вміст каротиноїдів. Керівникам господарств необхідно приділити особливу увагу належному утриманню тварин. У свинарниках забезпечити достатній тепловий режим. У приміщеннях має бути температура +16 0С, а у станках, де утримуються підсисні поросята, локальна температура повинна становити від +30 до 32 0С.
 
Микола Галяс,
директор Андрушівської районної державної лабораторії,
Заслужений лікар ветеринарної медицини України.