ZEOS

Вы пришли как Гість
Ваш IP адрес: 44.204.164.147
Количество дней с дня регистрации:
Ваш браузер:
Сегодня: 19.03.2024 08:24

Вітаємо Вас, Гість, на нашому сайті!

Сайт мешканців м.Андрушівка. На сайті є опис нашого чудового міста, також ви можете знайти цікаву інформацію про нього. Воно чудове як для туристичних походів, так і для культурних відпочинків.
Карта сайта Контакты Главная
Скрыть рекламный блок

Реклама

Погода в Андрушівці Реклама

Календарь

«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Фотохмаринка

Переводчик сайта

Авторизация

Реклама

Реклама

Опрос

Оцініть мій сайт


Популярные тэги

Андрушівка, Червоне,Антопіль, Бровки Перші, Бровки Другі, Великі Мошківці, Волиця, Волосів, Гальчин, Гарапівка, Глинівці, Городище, Городківка, Жерделі, Забара, Зарубинці, Іванків, Івниця, Камені, Корчмище, Котівка, Крилівка, Лебединці, Лісівка, Любимівка, Мала П'ятигірка, Малі Мошківці, Міньківці, Мостове, Нехворощ, Нова Котельня, Новоівницьке, Павелки, Стара Котельня, Старосілля, Степок, Тарасівка, хутір Чубарівка, Ярешки, Яроповичі. сайти Андрушівки, організації Андрушівки, погода Андрушівка, Андрушівка Чайка, походження назв населених пунктів району, безкоштовне фото на документи, оператори мобільного зв'язку в Андрушівці, установка ліцензійного Windows XP, створення сайтів в Андрушівці, установка антивіруса в Андрушівці, фотоальбоми Андрушівки, Установка супутникових антен, прошивка тюнера в Андрушівці ORTON 4100,Humax Va-FOX,Нumax Va- ACE,GLOBO 7010A, STAR-TRACK 550 SUPER PLUS, EUROSAT 8004, SMART MX-04, Golden Interstar 7700-8001, Andrushivka, Andruchivka, Житомирська область Андрушівка, історія Андрушівки, родина Терещенків, палац садиба Терещенка, ремонт комп'ютерів в Андрушівці, безкоштовна реклама Андрушівка, безкоштовні оголошення, нерухомість Андрушівки, продам, куплю в Андрушівці, погода Андрушівка, Андрушівка фото, друк цифрового фото, професійний ремонт мобільних телефонів,телевізорів, DVD, автомагнітол, відеозйомка весіль 2-ма відеокамерами, весільний фотограф в Андрушівці, Андрушівка фото, мегархів фотографій Андрушівки, організації Андрушівки, карти м. Андрушівка, підприємці Андрушівки, місця відпочинку в Андрушівці, сайти Андрушівки, Андрушовки, інтернет Андрушівки, таксі,де придбати комп'ютер в Андрушівці за низькою ціною і гарантією.

Реклама

Реклама

Счетчики

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Блог
Головна » 2011 » Січень » 28
АвторАвтор: Crypton | ДатаДата: 28.01.2011 |Голосов: 3
   Щоразу, коли нам в різних життєвих ситуаціях потрібно відстояти свої права та законні інтереси, ми звертаємося до нотаріату, бо він є одним із органів, на які покладено обов’язок посвідчувати права, а також факти, що мають юридичне значення, та вчиняти інші нотаріальні дії з надання їм юридичної вірогідності.
  В недалекому минулому ми в основному користувалися послугами державних нотаріусів, дотримуючись думки, що державне - те надійне. Нині ситуація змінилася: з набуттям чинності Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про нотаріат» від 1.10.2008 р., державний і приватний нотаріуси зрівнялися у правах. Щодо останніх, то вони одержали ширші повноваження, ніж мали до того. Аби з’ясувати, які саме та дізнатися про інші нюанси в роботі приватних нотаріусів, ми запросили до розмови приватного нотаріуса, що працює в райцентрі (поруч з районним відділенням НАСК «Оранта») Олега Миколайовича Вальчука - юриста з вищою освітою і 20-річним стажем, який уже 5-й рік надає нотаріальні послуги.
- Олег Миколайович, на які саме нотаріальні дії Ви одержали «зелене світло» згідно з вищеназваним Законом?
- Насамперед варто сказати про те, що ми, приватні нотаріуси, зрівнені у повноваженнях з державними - тепер одержали право вчиняти нотаріальні дії щодо оформлення спадкових прав громадян. Це в якійсь мірі зменшить навантаження на державні нотаріальні контори і зекономить час клієнтів, яким доводилося подовгу стояти в чималих чергах.
- Чи багато в нас, в Андрушівці, приватних нотаріусів?
- Ні, окрім державної нотаріальної контори в райцентрі такі послуги надають ще два приватні нотаріуси.
- Олег Миколайович, а хто взагалі може займатися такого роду діяльністю? За якими принципами має працювати нотаріус і якими рисами володіти?
- Нотаріусом може стати громадянин України, який має вищу юридичну освіту, володіє державною мовою, має стаж роботи у сфері права не менше трьох років і пройшов стажування протягом одного року у державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса, склав кваліфікаційний іспит та одержав свідоцтво про право на заняття нотаріальною діяльністю. Щодо принципів, то найважливішим є принцип законності - ми повинні діяти згідно інструкцій, положень, Законів. Не менш важливими в нашій роботі є принципи таємниці виконуваних нотаріальних дій, об’єктивної істини. Отож маємо вчиняти все за Законом, пам’ятаючи, що за кожною нашою дією стоять люди іноді зі складними ситуаціями і долями.
- Що стосується тарифів за вчинені нотаріальні дії, які вони у Вас?
- Приватні нотаріуси за свою роботу і надані послуги технічного характеру беруть плату, розмір якої визначається за домовленістю між нотаріусом і клієнтом, але не менше розміру ставок, які справляють за аналогічні дії державні нотаріальні контори. Скажу, що ціни у нас помірні.
- Олег Миколайович, що варто знати тим, хто втратив близьких людей і претендує на їх спадщину?
- Такі громадяни мають пам’ятати, що для прийняття спадщини встановлений строк у 6 місяців, який починається з дня смерті особи або з дня, з якого вона оголошена померлою. А також те, що спадщина відкривається за місцем проживання (реєстрації) спадкодавця. Скажу ще й про те, що ми, нотаріуси, надаємо послуги інформаційного характеру: даємо перелік документів, які потрібно зібрати та надати нам для вчинення відповідних дій. Але дуже часто через стан здоров’я чи з ряду інших причин люди не можуть це зробити самі. В такому разі ми можемо запропонувати їм співпрацю з людьми, які за дорученням клієнта оформлятимуть їм необхідні документи в різних організаціях та установах.
- Скажіть, будь ласка, чи однакову відповідальність за неправомірні дії несуть державні і приватні нотаріуси?
- Звісно, що однакову. Шкоду, яку заподіяв клієнту приватний нотаріус внаслідок незаконних дій або недбалості, відшкодовує він в повному розмірі. На такий випадок нотаріус зобов’язаний вкласти договір-страхування цивільно-правової відповідальності (мінімальний розмір страхової суми становить 150 розмірів мінімальної заробітної плати). Взагалі ж розмір відшкодування заподіяної приватним нотаріусом шкоди може визначатися за згодою сторін або ж в судовому порядку. Але краще все робити сто разів зваживши і, безперечно, за Законом, тоді й не буде непорозумінь.
- Дякую Вам за розмову і зичу успіхів в такій нелегкій, але потрібній для людей роботі.
Бесіду вела
Валентина Василюк.