ZEOS

Вы пришли как Гість
Ваш IP адрес: 3.91.176.3
Количество дней с дня регистрации:
Ваш браузер:
Сегодня: 29.03.2024 09:16

Вітаємо Вас, Гість, на нашому сайті!

Сайт мешканців м.Андрушівка. На сайті є опис нашого чудового міста, також ви можете знайти цікаву інформацію про нього. Воно чудове як для туристичних походів, так і для культурних відпочинків.
Карта сайта Контакты Главная
Скрыть рекламный блок

Реклама

Погода в Андрушівці Реклама

Календарь

Фотохмаринка

Переводчик сайта

Авторизация

Реклама

Реклама

Опрос

Оцініть мій сайт


Популярные тэги

Андрушівка, Червоне,Антопіль, Бровки Перші, Бровки Другі, Великі Мошківці, Волиця, Волосів, Гальчин, Гарапівка, Глинівці, Городище, Городківка, Жерделі, Забара, Зарубинці, Іванків, Івниця, Камені, Корчмище, Котівка, Крилівка, Лебединці, Лісівка, Любимівка, Мала П'ятигірка, Малі Мошківці, Міньківці, Мостове, Нехворощ, Нова Котельня, Новоівницьке, Павелки, Стара Котельня, Старосілля, Степок, Тарасівка, хутір Чубарівка, Ярешки, Яроповичі. сайти Андрушівки, організації Андрушівки, погода Андрушівка, Андрушівка Чайка, походження назв населених пунктів району, безкоштовне фото на документи, оператори мобільного зв'язку в Андрушівці, установка ліцензійного Windows XP, створення сайтів в Андрушівці, установка антивіруса в Андрушівці, фотоальбоми Андрушівки, Установка супутникових антен, прошивка тюнера в Андрушівці ORTON 4100,Humax Va-FOX,Нumax Va- ACE,GLOBO 7010A, STAR-TRACK 550 SUPER PLUS, EUROSAT 8004, SMART MX-04, Golden Interstar 7700-8001, Andrushivka, Andruchivka, Житомирська область Андрушівка, історія Андрушівки, родина Терещенків, палац садиба Терещенка, ремонт комп'ютерів в Андрушівці, безкоштовна реклама Андрушівка, безкоштовні оголошення, нерухомість Андрушівки, продам, куплю в Андрушівці, погода Андрушівка, Андрушівка фото, друк цифрового фото, професійний ремонт мобільних телефонів,телевізорів, DVD, автомагнітол, відеозйомка весіль 2-ма відеокамерами, весільний фотограф в Андрушівці, Андрушівка фото, мегархів фотографій Андрушівки, організації Андрушівки, карти м. Андрушівка, підприємці Андрушівки, місця відпочинку в Андрушівці, сайти Андрушівки, Андрушовки, інтернет Андрушівки, таксі,де придбати комп'ютер в Андрушівці за низькою ціною і гарантією.

Реклама

Реклама

Счетчики

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Блог
Головна » 2011 » Вересень » 28
АвторАвтор: Crypton | ДатаДата: 28.09.2011 |Голосов: 0
У вересні відзначається скорботна дата - 70-річчя трагедії Бабиного Яру.
Бабин Яр - мережа ярів на північно-західній околиці довоєнного Києва. Наприкінці вересня 1941 р. німці розстріляли тут понад 50 тис. євреїв. Розстріли проводилися в рамках реалізації расистської програми нацистів - «остаточного вирішення єврейського питання». Жорстоких переслідувань зазнавали від окупантів та їх прихвоснів-поліцаїв євреї, які проживали в інших місцях, зокрема і в нашому районі. До війни громадяни цієї національності мешкали майже в кожному населеному пункті, а найбільше - в Андрушівці, Червоному, Старій Котельні, Івниці. В мирі і злагоді проживали з українцями, займалися традиційними для них промислами і ремеслами. Після окупації нашого району фашисти відразу приступили до реалізації своїх злочинних планів. Сотні євреїв, в т. ч. стариків, жінок, дітей, по-звірячому було закатовано, їх могили знаходяться в названих селах. Але найбільше євреїв розстріляли в Андрушівці - в урочищі Демченка та в лісі обабіч дороги на Павелки. Нещодавно педагоги та учні нашої школи побували в цих місцях. Разом з класним керівником Ульянинською А. В. та вчителем історії Маркіною Т. М. сюди прибули також школярі Андрушівської міської школи № 1. Діти разом поклали квіти, вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих і сфотографувалися на згадку. Вчителі історії розповіли своїм вихованцям про жахливі дні ворожої окупації. Очевидці тих подій згадували, що після розстрілу євреїв, коли ями вже були засипані, ще довго чувся стогін поранених і ворушилася на тому місці земля. На обеліску висічені слова відомого радянського письменника, військового кореспондента Іллі Еренбурга: Мое дитя! Мои румяна! Моя несметная родня. Я слышу, как из каждой ямы Вы окликаете меня. Жителі нашого району як могли допомагали євреям в роки окупації, ризикуючи власним життям переховували їх, хоча далеко не завжди це вдавалося. Знайома пенсіонерка розповіла жахливу історію. Жінка зі Старої Котельні з почуття жалю переховувала від німців єврея. Хтось вистежив і доніс. Карателі розстріляли єврея, а жінку жорстоко мордували. В Андрушівці пам’ятають і шанують невинно убієнних. Знають, що представники єврейської громади внесли достойний вклад у перемогу над ворогом. На Алеї Слави, в парку нашого міста, серед інших героїв увічнений в бронзі Герой Радянського Союзу Маргулян Лев Маркович, уродженець Старої Котельні. Одна з вулиць Андрушівки носить ім’я іншого Героя, нашого визволителя - Зазулінського Ісаака Пінхошовича.
Василь УЛЬЯНИНСЬКИЙ,
директор Андрушівської ЗОШ І-ІІ ст.