ZEOS

Вы пришли как Гість
Ваш IP адрес: 18.190.153.51
Количество дней с дня регистрации:
Ваш браузер:
Сегодня: 19.04.2024 00:54

Вітаємо Вас, Гість, на нашому сайті!

Сайт мешканців м.Андрушівка. На сайті є опис нашого чудового міста, також ви можете знайти цікаву інформацію про нього. Воно чудове як для туристичних походів, так і для культурних відпочинків.
Карта сайта Контакты Главная
Скрыть рекламный блок

Реклама

Погода в Андрушівці Реклама

Календарь

«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Фотохмаринка

Переводчик сайта

Авторизация

Реклама

Реклама

Опрос

Оцініть мій сайт


Популярные тэги

Андрушівка, Червоне,Антопіль, Бровки Перші, Бровки Другі, Великі Мошківці, Волиця, Волосів, Гальчин, Гарапівка, Глинівці, Городище, Городківка, Жерделі, Забара, Зарубинці, Іванків, Івниця, Камені, Корчмище, Котівка, Крилівка, Лебединці, Лісівка, Любимівка, Мала П'ятигірка, Малі Мошківці, Міньківці, Мостове, Нехворощ, Нова Котельня, Новоівницьке, Павелки, Стара Котельня, Старосілля, Степок, Тарасівка, хутір Чубарівка, Ярешки, Яроповичі. сайти Андрушівки, організації Андрушівки, погода Андрушівка, Андрушівка Чайка, походження назв населених пунктів району, безкоштовне фото на документи, оператори мобільного зв'язку в Андрушівці, установка ліцензійного Windows XP, створення сайтів в Андрушівці, установка антивіруса в Андрушівці, фотоальбоми Андрушівки, Установка супутникових антен, прошивка тюнера в Андрушівці ORTON 4100,Humax Va-FOX,Нumax Va- ACE,GLOBO 7010A, STAR-TRACK 550 SUPER PLUS, EUROSAT 8004, SMART MX-04, Golden Interstar 7700-8001, Andrushivka, Andruchivka, Житомирська область Андрушівка, історія Андрушівки, родина Терещенків, палац садиба Терещенка, ремонт комп'ютерів в Андрушівці, безкоштовна реклама Андрушівка, безкоштовні оголошення, нерухомість Андрушівки, продам, куплю в Андрушівці, погода Андрушівка, Андрушівка фото, друк цифрового фото, професійний ремонт мобільних телефонів,телевізорів, DVD, автомагнітол, відеозйомка весіль 2-ма відеокамерами, весільний фотограф в Андрушівці, Андрушівка фото, мегархів фотографій Андрушівки, організації Андрушівки, карти м. Андрушівка, підприємці Андрушівки, місця відпочинку в Андрушівці, сайти Андрушівки, Андрушовки, інтернет Андрушівки, таксі,де придбати комп'ютер в Андрушівці за низькою ціною і гарантією.

Реклама

Реклама

Счетчики

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Блог
Головна » 2010 » Жовтень » 20
АвторАвтор: Crypton | ДатаДата: 20.10.2010 |Голосов: 3
Накрапав дощ. На дорогу, випереджаючи одне одного, падало жовте листя кленів. А от берези ще милували око своїм ошатним зеленим одягом. А ген на полях зеленіє озимина, жовто-сірим листям шелестить кукурудза. Чи ж встигнуть сельчани зібрати її за погоди... Разом з головою районної державної адміністрації Б. В. Мазуром ми їхали в Іванків, бо там назбиралося чимало невідкладних справ, які потребували особистого втручання керівника району. Сільські голови, керівники усіх рівнів дуже швидко звикли, що поради Бориса Валентиновича завжди слушні, кожне слово - правдиве і щире, а сам працює незважаючи на час і втому. За фахом - вчений агроном, він завжди вболіває за долю врожаю, добре знає землі кожного господарства району. Кому, як не йому, добре відомо, що хліборобська праця дуже важка, але вкрай необхідна, бо ж саме селянин годує всю державу. І перш ніж на стіл потраплять запашна хлібина чи склянка молока, сільському трудівнику доводиться недосипати ночей, сотні разів нагнути й розігнути спину.
Тому й моє запитання щодо підсумків роботи району за 9 місяців поточного року в галузі сільського господарства не було несподіваним для Б. В. Мазура. Ось що він розповів:

- Для аграріїв це був непростий рік. Надто складні погодні умови протягом вегетації не дали змогу одержати запланованого валового збору зерна ранніх зернових культур, яких зібрано дещо менше минулорічного. Але якщо дивитись з економічної точки зору, то за рахунок високих цін на зерно хлібороби залишились у виграші. Наш район посів третє місце в області по валу ранніх зернових. В даний час ще збираємо кукурудзу на зерно, середня врожайність якої по району складає 60 ц/га. Добре вродили соя, соняшник. Флагманом овочівництва та картоплярства є ПП «Імпак» (директор Маліновський С. В.). Тут вперше в області застосували крапельне зрошення при вирощуванні томатів та цибулі. Впевнено почувають себе господарства, де розвивається тваринницька галузь. Так, у СТОВ «Старокотельнянське», «Хлібороб», ТОВ «Аларіт Трейд» надій молока на корову зростає з кожним днем. Хочу відмітити ініціативу й вміле керівництво ввіреними господарствами таких досвідчених керівників, як Срібний Б. Р., Клименко В. Б., Семенюк В. І., Юянець П. В., Марищенко В. А. Тут вчасно й грамотно дбають про врожай наступного року, а для зимівлі тваринництва заготовлено необхідну кількість кормів. Тому, користуючись нагодою, хочу подякувати за самовіддану працю всім, чиї руки пахнуть хлібом.
- Скажіть, як держава підтримує вітчизняного сільгосптоваровиробника?
- В цьому році, враховуючи коли був прийнятий бюджет, підтримка уряду є, але лише по ряду напрямків. Однак цього поки що недостатньо. В проекті бюджету-2011 на підтримку АПК буде значно збільшене фінансування і селяни зможуть цим скористатися.
- А як розвиваються інші галузі народногосподарського комплексу?
- Нарощують обсяг виробництва і асортимент виробів Андрушівський хлібозавод, ЗАТ «Фабрика «Восход», ВАТ «Червонський цукровик». В декілька разів зросли обсяги будівельних робіт, роздрібний товарообіг.
- Якщо в селі народжуються діти, значить, у нього є майбутнє. Нашим читачам буде цікаво знати, як реалізується Програма розвитку дошкільної освіти в районі?
- На даний час на Андрушівщині функціонують 24 дошкільних навчальних заклади. Одні розташовані в типових приміщеннях, інші - в пристосованих, але скрізь створено гарну навчально-матеріальну базу. Там, де не було ДНЗ, створюємо їх – відбудовуємо, ремонтуємо приміщення, закупляємо меблі, посуд, необхідний інвентар. Так, в Іванкові завершується реконструкція та капітальний ремонт приміщення для дитячого садочка. В Городківці завершуються внутрішні будівельні роботи в колишній лікарській амбулаторії – туди переселимо дошкільний заклад. У 2011 році планується розширення мережі ДНЗ, зміцнення їх матеріально-технічної бази.
- Як педагог за освітою з 25-річним педстажем я схвалюю позицію щодо збереження мережі загальноосвітніх навчальних закладів. А які плани на перспективу?
- Так, станом на 1 вересня поточного року жодна із шкіл в нашому районі не була закрита, а Старокотельнянську ЗОШ І-ІІІ ст. реорганізовано в сільську гімназію. В усіх навчальних закладах проведено поточний ремонт, вчасно розпочато опалювальний сезон. Надзвичайно багато роботи по капітальному ремонту приміщення зроблено в Глинівецькій ЗОШ І-ІІІ ст. - замінено покрівлю, поставлено нові вікна, частину дверей. Будівельні роботи тривають і ми впевнені, що віднині дітям в цій школі буде тепло й затишно.
- Борисе Валентиновичу, розкажіть, будь ласка, про роботу, яка була проведена в закладах медицини до початку опалювального сезону.
- Минулого літа капітально відремонтовано третину фельдшерсько-акушерських пунктів. Затишно й тепло нині у Глинівцях, Волосові, Крилівці, Іванкові, Мостовому. Хочу подякувати всім завідуючим ФАПами, фельдшерськими пунктами за розуміння, ініціативу й добросовісну працю. Багато зроблено в дільничних лікарнях Червоного та Старої Котельні. А в центральній районній лікарні реконструйовано теплогенераторну та встановлено економні газові котли. В поліклініці й відділеннях стаціонару тепло, а це дуже важливо для швидкого одужання хворих.
- А ще які питання плануєте вирішити найближчим часом?
- Нами детально вивчено проблеми нічного освітлення вулиць населених пунктів району. Першочергово це зробимо в Іванкові, Волиці, Малих Мошківцях. Проводяться роботи щодо покращення стану наших доріг, забезпечення населення якісною питною водою.
- Вам, як голові райдержадміністрації, доводиться вирішувати різноманітні проблеми. А тому я хочу запитати про те, скільком родинам району нараховані субсидії, адже це питання є одним з актуальних у даний час.
- Станом на 15 жовтня за субсидіями на ЖКП звернулося близько 600 сімей. Планується, що звернень буде понад 2000. Щомісяця на оплату субсидій держава виділятиме близько 80 тис. гривень. Це значна підтримка малозабезпеченим та багатодітним родинам. Звичайно, було б набагато краще, якби створити нові робочі місця, підвищити рівень заробітної плати. Однак на даному етапі цього поки що немає, а тому субсидії - найоптимальніший варіант вирішення проблем малозабезпечених.
- Ви згадали про багатодітні родини. Але ж вони користуються й іншими пільгами?
- Звичайно, сім’ї, де виховується троє й більше неповнолітніх дітей, мають 50-відсоткову знижку плати за житло, комунальні послуги (газопостачання, електропостачання), користування телефоном. Крім того, діти користуються безоплатним проїздом усіма видами міського, приміського та міжміського пасажирського транспорту. Всі ці пільги надаються при наявності посвідчень державного зразка, які видають працівники відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації.
- Ви шануєте спорт. Хотілося б почути Вашу думку щодо розвитку фізичної культури та спорту в районі.
- Якщо випадає вільна хвилина, а в останні місяці, на жаль, це буває нечасто, я залюбки займаюся спортом. Вважаю, що це правильно і закликаю молодь до активних занять фізичною культурою та спортом. А для цього в нас є всі можливості - спортивні зали та облаштовані кімнати в кожній школі, спортплощадки, футбольні поля в кожному населеному пункті. В Андрушівці є ще й майданчик із синтетичним покриттям. У нас проходить чемпіонат району з футболу, в якому бере участь 12 команд. Сподіваюся, що наступного сезону кількість їх подвоїться, бо для цього є всі умови. В планах - розвиток інших видів спорту.
- Борис Валентинович, через тиждень відбудуться вибори до місцевих рад та сільських, селищного й міського голів. Що б Ви хотіли сказати з цього приводу андрушівчанам?
- Шановні жителі району! Кожен з Вас має право вибору. Нехай Ваше волевиявлення буде мудрим і зваженим. Не піддавайтеся дріб’язковому підкупу, щоб потім не було соромно перед самим собою. Я вірю у Вашу чесність і порядність.
- Дякую за розмову.
 
Бесіду вела
Марія ОЛЕКСЮК.