Законом України «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру» ( ст. 3) передбачено декларування наявності цукру суб’єктами підприємницької діяльності незалежно від форм власності, які виробляють цукор і зберігають його для подальшої реалізації, здійснюють оптову чи роздрібну торгівлю ним. З метою впровадження зазначеної норми регулювання ринку цукру в Україні та на виконання постанови Кабінету Міністрів від 10 серпня 2011 р. № 851 «Про затвердження порядку декларування наявності цукру» декларуванню підлягає цукор білий, кристалічний, пресований та інший масою не менше однієї тонни, а сахароза для шампанського та цукрова пудра – без обмеження обсягу. Декларацію подають суб’єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, які виробляють цукор і зберігають його для подальшої реалізації, здійснюють оптову чи роздрібну торгівлю ним, крім населення. Декларування наявності цукру суб’єктами підприємницької діяльності розпочинається з 1 вересня 2011 року. Документи подаються в інспекцію якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції в Андрушівському районі кожного 1 числа наступного місяця за адресою: м. Андрушівка, площа Леніна, 1, кабінет 26. Суб’єкти господарювання згідно Закону несуть відповідальність за повноту і достовірність даних, зазначених у декларації.
Віктор Олексюк,
державний інспектор.