ZEOS

Вы пришли как Гість
Ваш IP адрес: 3.236.217.172
Количество дней с дня регистрации:
Ваш браузер:
Сегодня: 29.03.2024 13:30

Вітаємо Вас, Гість, на нашому сайті!

Сайт мешканців м.Андрушівка. На сайті є опис нашого чудового міста, також ви можете знайти цікаву інформацію про нього. Воно чудове як для туристичних походів, так і для культурних відпочинків.
Карта сайта Контакты Главная
Скрыть рекламный блок

Реклама

Погода в Андрушівці Реклама

Календарь

«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Фотохмаринка

Переводчик сайта

Авторизация

Реклама

Реклама

Опрос

Оцініть мій сайт


Популярные тэги

Андрушівка, Червоне,Антопіль, Бровки Перші, Бровки Другі, Великі Мошківці, Волиця, Волосів, Гальчин, Гарапівка, Глинівці, Городище, Городківка, Жерделі, Забара, Зарубинці, Іванків, Івниця, Камені, Корчмище, Котівка, Крилівка, Лебединці, Лісівка, Любимівка, Мала П'ятигірка, Малі Мошківці, Міньківці, Мостове, Нехворощ, Нова Котельня, Новоівницьке, Павелки, Стара Котельня, Старосілля, Степок, Тарасівка, хутір Чубарівка, Ярешки, Яроповичі. сайти Андрушівки, організації Андрушівки, погода Андрушівка, Андрушівка Чайка, походження назв населених пунктів району, безкоштовне фото на документи, оператори мобільного зв'язку в Андрушівці, установка ліцензійного Windows XP, створення сайтів в Андрушівці, установка антивіруса в Андрушівці, фотоальбоми Андрушівки, Установка супутникових антен, прошивка тюнера в Андрушівці ORTON 4100,Humax Va-FOX,Нumax Va- ACE,GLOBO 7010A, STAR-TRACK 550 SUPER PLUS, EUROSAT 8004, SMART MX-04, Golden Interstar 7700-8001, Andrushivka, Andruchivka, Житомирська область Андрушівка, історія Андрушівки, родина Терещенків, палац садиба Терещенка, ремонт комп'ютерів в Андрушівці, безкоштовна реклама Андрушівка, безкоштовні оголошення, нерухомість Андрушівки, продам, куплю в Андрушівці, погода Андрушівка, Андрушівка фото, друк цифрового фото, професійний ремонт мобільних телефонів,телевізорів, DVD, автомагнітол, відеозйомка весіль 2-ма відеокамерами, весільний фотограф в Андрушівці, Андрушівка фото, мегархів фотографій Андрушівки, організації Андрушівки, карти м. Андрушівка, підприємці Андрушівки, місця відпочинку в Андрушівці, сайти Андрушівки, Андрушовки, інтернет Андрушівки, таксі,де придбати комп'ютер в Андрушівці за низькою ціною і гарантією.

Реклама

Реклама

Счетчики

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Главная » 2010 » Серпень » 20 » Люди з нетерпінням чекають перемін

Люди з нетерпінням чекають перемін

АвторАвтор: Crypton | ДатаДата: 29.03.2024
Ось уже й літо повернуло далеко за половину, а на вулиці -справжня спека. Однак вона не лякає сельчан, які стараються якнайшвидше зібрати вирощений урожай зернових. От і голова районної державної адміністрації Б. В. Мазур щодня буває на жнивному полі, зустрічається з хліборобами. Він радіє високим врожаям у ПП "Імпак” (с. Гальчин), ПОСП "Надія” та ДП "Оранта” (с. Зарубинці), переживає за господарства, де збирають збіжжя набагато менше, ніж запланували. Турбують його і питання підготовки приміщень соціально-культурної сфери до роботи в осінньо-зимовий період, і організація надання субсидій, і благоустрій населених пунктів. Про ці та інші проблеми йшла мова з головою райдержадміністрації.
- Борисе Валентиновичу, минає чотири місяці, як Ви призначені головою Андрушівської райдержадміністрації. Як Вам працюється? Чи влаштовує Вас команда однодумців?
- Я добре знав, яка відповідальність на мене покладається, тому коли зайняв посаду голови районної державної адміністрації, уважно придивлявся до роботи заступників, начальників управлінь та відділів, оцінював їх організаторські здібності. Більшість - це досвідчені висококваліфіковані і добросовісні працівники. В обласній держадміністрації рейтинг наших управлінь і відділів високий, керівників цінують за досвід і професіоналізм. А щодо новопризначених заступників і керівників, то це люди з великим життєвим досвідом, старанні й добросовісні. А от чи будуть ще зміни серед керівного складу різних галузей виробництва - покаже час. Хочеться, щоб керівники і ввірені їм колективи працювали стабільно, оперативно вирішуючи назрілі проблеми.
- Завершуються жнива. Кому, як не Вам, добре відома важка, але піднесено-велична праця хлібороба. Які особливості цьогорічних жнив?
- В усіх господарствах завершено збір ранніх зернових, розпочато обмолот гречки. Незважаючи на складності вегетації сільгоспкультур, понад 40 центнерів в середньому з гектара намолочено у ПП "Імпак”, ДП "Оранта”, ПОСП "Надія”. На жаль, погодні умови не дали змоги вийти на запланований рівень виробництва зерна. В цілому по району намолочено в сільгосппідприємствах 53 тис. тонн збіжжя при середній врожайності 25 цнт/га.
- Час Вашого перебування на посаді голови райдержадміністрації ще незначний, але разом з тим Ви вже встигли побувати у більшості населених пунктів. Яка найперша мета таких візитів?
- Хочу вочевидь побачити проблеми соціальної сфери, запитати з тих, хто відповідає за їх вирішення. Влада на місцях - це сільський голова, йому, як кажуть, і карти в руки. Не треба списувати все на бідність місцевого бюджету. Населений пункт можна оживити, якщо постійно утримувати в належному стані території біля закладів освіти, культури, медицини. Справедливо кажуть, що до безладу легше звикати, ніж до порядку. Бо останній треба постійно підтримувати. Сільські голови дуже багато недопрацьовують, забуваючи, що вони уповноважені народним довір’ям, яке треба виправдовувати. Аналізуючи ситуцію, вкотре переконуюсь: людей мало цікавить особистість керівника - хто він, звідки і від кого - вони з нетерпінням чекають перемін, хочуть бути впевненими у завтрашньому дні, мати роботу і своєчасну зарплату, соціальний захист. Саме на це спрямовані президентські реформи, за реалізацію яких відповідатимуть керівники всіх рівнів.
- Є цікаві нововведення в галузі освіти: це і повернення до 11-річного терміну навчання, і обов’язкове відвідування дитсадочків п’ятирічними малюками. Який стан справ із дитсадками у нашому районі?
- У нас функціонує 24 дошкільні навчальні заклади, ще в трьох проводиться капітальний ремонт приміщень, вирішуються питання придбання інвентаря. В цьому напрямку проблем немало, але до 1 вересня всі ДНЗ приймуть малюків на виховання. Завершуються також поточні ремонти приміщень у всіх освітніх закладах, а де немає природного газу - завозиться паливо.
- Під час зустрічей з жителями району Ви мали багато запитань відносно порядку оформлення субсидій. Люди стривожені із зрозумілих причин - йдеться про підвищену ціну на природний газ. Що нового нас очікує при оформленні субсидій?
- Субсидіями будуть охоплені досить широкі верстви населення. Люди, які отримують середню зарплату або середню пенсію, відтепер отримали право на призначення житлових субсидій. Значно спрощено порядок їх оформлення, а для тих, хто отримує субсидію, перерахунок буде здійснено автоматично. Інформацію та роз’яснення щодо оформлення субсидій, уточнення порядку оплати житлово-комунальних послуг жителі району можуть отримати, звернувшись в управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації - там буде постійно працювати телефон «гарячої лінії» 2-27-49. А щосереди соціальні працівники територіального центру соціального обслуговування громадян надаватимуть консультації та проводитимуть прийом документів в селищній та сільських радах. У нас працює робоча комісія з питань координації діяльності з надання населенню житлових субсидій за спрощеним порядком. В районній газеті "Новини Андрушівщини” вже були роз’яснення управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації та управління Пенсійного фонду України в районі. А я ще раз наголошую - причин для хвилювання немає. Всі нарахування будуть проведені вчасно, відповідно до поданих заяв.
- Борисе Валентиновичу, залишилося менше місяця до початку виборчої кампанії з виборів депутатів обласної, районної та місцевих рад. Хотілося б з цього приводу почути Вашу думку.
- На днях набрав чинності новий Закон України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”, а вже 11 вересня розпочнеться передвиборча кампанія. Успішно працює в районі відділ ведення Державного реєстру виборців, де уточнюють списки виборців, а для цього задіяні відповідні структури. Кандидатів у депутати різних рівнів висуватимуть осередки партій у порядку, передбаченому чинним законодавством, вони ж висуватимуть кандидатури у виборчі комісії. Висунення кандидатів на посади сільських, селищного та міського голови проводитиметься у порядку, передбаченому новим Законом України про вибори. Хочу наголосити, що місцева влада зробить все, щоб вибори пройшли чесно й прозоро, але не втручатиметься у передвиборчий процес, як цього вимагає чинне законодавство. Ми сприятимемо виборчим комісіям у реалізації повноважень: виділимо їм приміщення, автомобілі, обладнання, інвентар, оргтехніку, забезпечимо охорону виборчих бюлетенів та іншої документації. Кожен з нас має право на вільний вибір. І від того, як ми цим правом скористаємося, залежить наше майбутнє.
- Дякую за розмову.
Бесіду вела
Марія ОЛЕКСЮК.

Теги к статье:

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]