ZEOS

Вы пришли как Гість
Ваш IP адрес: 54.242.75.224
Количество дней с дня регистрации:
Ваш браузер:
Сегодня: 19.03.2024 10:36

Вітаємо Вас, Гість, на нашому сайті!

Сайт мешканців м.Андрушівка. На сайті є опис нашого чудового міста, також ви можете знайти цікаву інформацію про нього. Воно чудове як для туристичних походів, так і для культурних відпочинків.
Карта сайта Контакты Главная
Скрыть рекламный блок

Реклама

Погода в Андрушівці Реклама

Календарь

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Фотохмаринка

Переводчик сайта

Авторизация

Реклама

Реклама

Опрос

Оцініть мій сайт


Популярные тэги

Андрушівка, Червоне,Антопіль, Бровки Перші, Бровки Другі, Великі Мошківці, Волиця, Волосів, Гальчин, Гарапівка, Глинівці, Городище, Городківка, Жерделі, Забара, Зарубинці, Іванків, Івниця, Камені, Корчмище, Котівка, Крилівка, Лебединці, Лісівка, Любимівка, Мала П'ятигірка, Малі Мошківці, Міньківці, Мостове, Нехворощ, Нова Котельня, Новоівницьке, Павелки, Стара Котельня, Старосілля, Степок, Тарасівка, хутір Чубарівка, Ярешки, Яроповичі. сайти Андрушівки, організації Андрушівки, погода Андрушівка, Андрушівка Чайка, походження назв населених пунктів району, безкоштовне фото на документи, оператори мобільного зв'язку в Андрушівці, установка ліцензійного Windows XP, створення сайтів в Андрушівці, установка антивіруса в Андрушівці, фотоальбоми Андрушівки, Установка супутникових антен, прошивка тюнера в Андрушівці ORTON 4100,Humax Va-FOX,Нumax Va- ACE,GLOBO 7010A, STAR-TRACK 550 SUPER PLUS, EUROSAT 8004, SMART MX-04, Golden Interstar 7700-8001, Andrushivka, Andruchivka, Житомирська область Андрушівка, історія Андрушівки, родина Терещенків, палац садиба Терещенка, ремонт комп'ютерів в Андрушівці, безкоштовна реклама Андрушівка, безкоштовні оголошення, нерухомість Андрушівки, продам, куплю в Андрушівці, погода Андрушівка, Андрушівка фото, друк цифрового фото, професійний ремонт мобільних телефонів,телевізорів, DVD, автомагнітол, відеозйомка весіль 2-ма відеокамерами, весільний фотограф в Андрушівці, Андрушівка фото, мегархів фотографій Андрушівки, організації Андрушівки, карти м. Андрушівка, підприємці Андрушівки, місця відпочинку в Андрушівці, сайти Андрушівки, Андрушовки, інтернет Андрушівки, таксі,де придбати комп'ютер в Андрушівці за низькою ціною і гарантією.

Реклама

Реклама

Счетчики

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Блог
Головна » 2012 » Липень » 22
АвторАвтор: Crypton | ДатаДата: 21.07.2012 |Голосов: 0
Бунтівна ця історія від самого початку, відтоді, як у листопаді 2009 року на лісових угіддях нашого району з’явилися нові господарі в особі ТОВ «КАМІА ПЛЮС». Громада району насторожилася: як це так...
За рішення виділити угіддя приватній структурі на довгострокове користування не проголосували на сесії депутати районної ради, не всі сільські ради, чиї території прилягають до лісових угідь, дали згоду. Але позитивно це питання вирішилося на сесії обласної ради. І тоді ТОВ «КАМІА ПЛЮС», маючи вже до цього погодження від ДП «Попільнянське лісове господарство», Державного управління охорони навколишнього середовища в Житомирській області, погодження від обласної держадміністрації, від Державного лісового агентства України, взялося за очистку виділених площ і облаштування вольєру для звірів. Площу в 400 гектарів обнесли добротною оцинкованою сіткою заввишки понад 2 метри, виставили охорону. Люди, які звикли до вільного пересування в лісі, були в непорозумінні. Невдовзі в усі інстанції полетіли скарги, листи-протести - до депутатів, в суди й прокуратуру. Зміст один: на яких правах державні угіддя стали приватною власністю і чому жителі району позбавлені права вільно користуватися своїми природними угіддями. Не скоро в цій історії сторони дійдуть істини: до вирішення спірного питання долучився вже й народний депутат В. В. Каплієнко, який обіцяє майбутнім виборцям знищити новостворене мисливське господарство (газета «Субота» від 4 липня 2012 р.). А газета «Житомирщина» за 27 травня ц.р., навпаки, у матеріалі «Слідами лісових звірів» похвалила, що ТОВ «КАМІА ПЛЮС» на території Андрушівського району розводить оленів, муфлонів та ланей. Як то кажуть, немає зла без добра. Давайте спробуємо добратися до цього мисливського господарства та пролити світло на суперечливі факти. Одразу обмовлюсь: за істину боротися не будемо - в даній ситуації є на це закон і суд. Зі мною забажав поспілкуватися директор товариства А. О. Сухін, якому я й поставила декілька запитань.
- Насамперед, Андрію Олександровичу, зауважу, що така розмова мала відбутися набагато раніше - хоча б років два тому. Нині ж громадська думка навколо проблеми ТОВ «КАМІА ПЛЮС» в нашому районі не на вашу користь. Люди справедливо нарікають, що не мають доступу до прилеглих лісових угідь. А ви відстоюєте свою правду. Де ж "золота середина”?
- Один з напрямків розвитку нашого товариства - розведення диких тварин в умовах неволі. Після відмови попереднього користувача, діючи в межах закону (маємо всі документи на право користування) ми взяли в довготривале користування на 15 років частину угідь Андрушівського лісництва. Провівши авіаобліт, виявили повне знищення поголів’я лося, оленя плямистого, косулі. Натомість у грудні 2010 року з Угорщини завезли у розплідник 34 благородних олені, 20 ланей і 15 муфлонів. Тварини ці рідкісні, їх винищено не тільки в Андрушівському районі. А муфлонів - диких баранів взагалі на Україні не було вже тисячі років. На облаштування території і закупівлю тварин затрачено великі кошти - понад 20 мільйонів гривень.
- Споруджуючи такий розплідник, ви не боялися викидати, як кажуть, гроші на вітер, адже у вас не було ще завершеного проекту розвитку мисливського господарства, досі не врегульовані договірні відносини, в різні правові інстанції продовжують надходити скарги на діяльність товариства?
- Але ми робимо добру справу, а як в цьому переконати громаду? Обнесено сіткою 400 га угідь. Звідти вивезено 25 тонн сміття. В розпліднику звірі - під охороною. Мають вдосталь їжі - сіно, фураж для них закуповуємо в населення і в господарствах. Дорогі породи тварин, які маємо, - зваблива мішень для браконьєрів. Якщо ми досягнемо запланованої популяції тварин, то зможемо відпустити їх у відкриті угіддя. Але полювання на них буде по ліцензіях. На це потрібен час. Наприклад, олень благородний росте 5 років, а тоді лиш може стати мисливським трофеєм. А за одну голову молодняка заплачено понад 5 тис. євро.
- Жителям району цікаво побачити: що там, за високою сіткою? Ви не плануєте зробити нехай платний вхід для відвідувачів?
- Це не зоопарк, а розплідник, кожна група тварин має свою територію. В одних - парувальний сезон, в інших народжуються малюки. Звірі можуть бути агресивні, це по-перше. А по-друге, вони живуть в умовах, наближених до природних. Знають єгерів, які їх доглядають. Це представники дикої фауни і з людьми вони не дружать.
- Як бачимо, землі в користуванні - це для району ніщо, крім головного болю. Якби була оренда - то зовсім інша справа.
- Але ж ми плануємо внести свою частку в соціальні програми району - очистку лісу від сміття, благоустрій міського пляжу, створення зони відпочинку, дитячих майданчиків. Якщо порозуміємося з місцевою владою - візьмемося за роботу. А поки що ми благоустроюємо дорогу до кринички, що в Нехворощі, вивозимо сміття з узбіччя лісових доріг. Розмова наша закінчилася, а проблеми у ТОВ «КАМІА ПЛЮС» на території Андрушівського району залишилися. Мабуть, ще надовго. Жаль тільки, що звірі не винні в тому, що навколо них закрутилася ось така круговерть.
Лідія Наконечна