ZEOS

Вы пришли как Гість
Ваш IP адрес: 3.19.31.73
Количество дней с дня регистрации:
Ваш браузер:
Сегодня: 17.04.2024 00:22

Вітаємо Вас, Гість, на нашому сайті!

Сайт мешканців м.Андрушівка. На сайті є опис нашого чудового міста, також ви можете знайти цікаву інформацію про нього. Воно чудове як для туристичних походів, так і для культурних відпочинків.
Карта сайта Контакты Главная
Скрыть рекламный блок

Реклама

Погода в Андрушівці Реклама

Календарь

Фотохмаринка

Переводчик сайта

Авторизация

Реклама

Реклама

Опрос

Оцініть мій сайт


Популярные тэги

Андрушівка, Червоне,Антопіль, Бровки Перші, Бровки Другі, Великі Мошківці, Волиця, Волосів, Гальчин, Гарапівка, Глинівці, Городище, Городківка, Жерделі, Забара, Зарубинці, Іванків, Івниця, Камені, Корчмище, Котівка, Крилівка, Лебединці, Лісівка, Любимівка, Мала П'ятигірка, Малі Мошківці, Міньківці, Мостове, Нехворощ, Нова Котельня, Новоівницьке, Павелки, Стара Котельня, Старосілля, Степок, Тарасівка, хутір Чубарівка, Ярешки, Яроповичі. сайти Андрушівки, організації Андрушівки, погода Андрушівка, Андрушівка Чайка, походження назв населених пунктів району, безкоштовне фото на документи, оператори мобільного зв'язку в Андрушівці, установка ліцензійного Windows XP, створення сайтів в Андрушівці, установка антивіруса в Андрушівці, фотоальбоми Андрушівки, Установка супутникових антен, прошивка тюнера в Андрушівці ORTON 4100,Humax Va-FOX,Нumax Va- ACE,GLOBO 7010A, STAR-TRACK 550 SUPER PLUS, EUROSAT 8004, SMART MX-04, Golden Interstar 7700-8001, Andrushivka, Andruchivka, Житомирська область Андрушівка, історія Андрушівки, родина Терещенків, палац садиба Терещенка, ремонт комп'ютерів в Андрушівці, безкоштовна реклама Андрушівка, безкоштовні оголошення, нерухомість Андрушівки, продам, куплю в Андрушівці, погода Андрушівка, Андрушівка фото, друк цифрового фото, професійний ремонт мобільних телефонів,телевізорів, DVD, автомагнітол, відеозйомка весіль 2-ма відеокамерами, весільний фотограф в Андрушівці, Андрушівка фото, мегархів фотографій Андрушівки, організації Андрушівки, карти м. Андрушівка, підприємці Андрушівки, місця відпочинку в Андрушівці, сайти Андрушівки, Андрушовки, інтернет Андрушівки, таксі,де придбати комп'ютер в Андрушівці за низькою ціною і гарантією.

Реклама

Реклама

Счетчики

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Блог
Головна » 2011 » Серпень » 29
АвторАвтор: Crypton | ДатаДата: 29.08.2011 |Голосов: 0
Не випадково у сценарій урочистостей з нагоди 20-ої річниці Незалежності України, що проходили у міському парку і про які ми писали в минулому номері газети, вплелося обласне свято декоративно-ужиткового мистецтва «Рушники мого краю». Тут, на нашій Андрушівщині, воно зародилося, а далі розквітло всіма барвами з кінця в кінець - всією Житомирщиною. На святі продемонстрували свої таланти, вміння, художні смаки десятки рукодільниць нашого району. Під влучні і задушевні поетичні рядки ведучих, під мелодії українських народних пісень учасники свята оглядали вишиті рушники. Словами не можна передати незвичайну красу цього виду мистецтва. На рушнику - усе життя людини - від народження і до останніх днів. Тому й назвали організатори першу номінацію «Родимчик». Свої роботи в ній експонувала народна майстриня з Іванкова К. В. Дем’янюк. Глядачі були в захопленні від рушників-оберегів, які створили Г. М. Перелигіна, Н. В. Шпаківська, Н. Т. Вох, І. В. Чернишова та Л. М. Сидорук. Серед обрядових - плечові рушники. Ними пов’язували старостів на сватанні. А ті прискіпливо розглядали візерунки - якщо узори вишукані, складні - значить, не ледача наречена, можна таку у невістки брати. Роботи в цьому жанрі представили такі ж невтомні трудівниці-рукодільниці В. І. Заріцька та Н. В. Шпаківська. У візерунках із сивої давнини відображалися вірування наших предків. Тому рушниками, яких називали «Божниками», завжди прикрашали ікони на покуті, передавали їх, як святиню, з покоління в покоління. А ще рушники ми завжди бачимо під короваями. Їх так і називали "Коровайними”. Такі представили на святі вишивальниці О. С. Пашинська з Мостового, Л. А. Загоруйко з Крилівки, Н. Г. Курівська з Лісівки, С. В. Галінська зі Старої Котельні, О. С. Ментюкова з Бровок Перших. А іменинний коровай на свято виготовила майстриня своєї справи В. Д. Шеремет із Павелок. Як світла доля, простелився старовинним парком 15-метровий рушник-оберіг, вишитий умільцями нашого краю, та рушник Родового Дерева Андрушівщини, який створили рукодільниці Андрушівщини під керівництвом і з безпосередньою участю майстра народної творчості Н. В. Шпаківської. Багато робіт представили майстри декоративно-ужиткового мистецтва району і області, продемонструвавши свій хист та фантазію. Ми вміщуємо фото лише окремих робіт. Хто бачив всі їх наяву, запам’ятав назавжди.
 
Лідія НАКОНЕЧНА