ZEOS

Вы пришли как Гість
Ваш IP адрес: 35.173.125.112
Количество дней с дня регистрации:
Ваш браузер:
Сегодня: 29.03.2024 11:42

Вітаємо Вас, Гість, на нашому сайті!

Сайт мешканців м.Андрушівка. На сайті є опис нашого чудового міста, також ви можете знайти цікаву інформацію про нього. Воно чудове як для туристичних походів, так і для культурних відпочинків.
Карта сайта Контакты Главная
Скрыть рекламный блок

Реклама

Погода в Андрушівці Реклама

Календарь

Фотохмаринка

Переводчик сайта

Авторизация

Реклама

Реклама

Опрос

Оцініть мій сайт


Популярные тэги

Андрушівка, Червоне,Антопіль, Бровки Перші, Бровки Другі, Великі Мошківці, Волиця, Волосів, Гальчин, Гарапівка, Глинівці, Городище, Городківка, Жерделі, Забара, Зарубинці, Іванків, Івниця, Камені, Корчмище, Котівка, Крилівка, Лебединці, Лісівка, Любимівка, Мала П'ятигірка, Малі Мошківці, Міньківці, Мостове, Нехворощ, Нова Котельня, Новоівницьке, Павелки, Стара Котельня, Старосілля, Степок, Тарасівка, хутір Чубарівка, Ярешки, Яроповичі. сайти Андрушівки, організації Андрушівки, погода Андрушівка, Андрушівка Чайка, походження назв населених пунктів району, безкоштовне фото на документи, оператори мобільного зв'язку в Андрушівці, установка ліцензійного Windows XP, створення сайтів в Андрушівці, установка антивіруса в Андрушівці, фотоальбоми Андрушівки, Установка супутникових антен, прошивка тюнера в Андрушівці ORTON 4100,Humax Va-FOX,Нumax Va- ACE,GLOBO 7010A, STAR-TRACK 550 SUPER PLUS, EUROSAT 8004, SMART MX-04, Golden Interstar 7700-8001, Andrushivka, Andruchivka, Житомирська область Андрушівка, історія Андрушівки, родина Терещенків, палац садиба Терещенка, ремонт комп'ютерів в Андрушівці, безкоштовна реклама Андрушівка, безкоштовні оголошення, нерухомість Андрушівки, продам, куплю в Андрушівці, погода Андрушівка, Андрушівка фото, друк цифрового фото, професійний ремонт мобільних телефонів,телевізорів, DVD, автомагнітол, відеозйомка весіль 2-ма відеокамерами, весільний фотограф в Андрушівці, Андрушівка фото, мегархів фотографій Андрушівки, організації Андрушівки, карти м. Андрушівка, підприємці Андрушівки, місця відпочинку в Андрушівці, сайти Андрушівки, Андрушовки, інтернет Андрушівки, таксі,де придбати комп'ютер в Андрушівці за низькою ціною і гарантією.

Реклама

Реклама

Счетчики

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Блог
Головна » 2011 » Квітень » 27
АвторАвтор: Crypton | ДатаДата: 27.04.2011 |Голосов: 0
Важко переживати сумні урочистості, такі, приміром, які відбулися минулого вівторка в районному будинку культури і були присвячені 25-річчю Чорнобильської трагедії.
У залі - учасники ліквідації на ЧАЕС, члени сімей загиблих ліквідаторів, сьогоднішні працівники пожежно-рятувальної служби, представники влади, громадськості.
На цей раз сцену прикрасили не живі квіти, а вінки, які згодом лягли до пам’ятника жертвам Чорнобильського лиха. А до присутніх долинають пророчі слова з Біблії про зорю Полинь-Чорну, що впала з неба на ріки і водні джерела, від чого вода в них згіркла і отруїлося нею багато людей. На біду пророцтво те збулося чверть століття тому у Чорнобилі, де сталася найбільша у світі техногенна катастрофа - вибухнув четвертий реактор. Серед тих, хто, ризикуючи власним життям і здоров’ям, брав участь у ліквідації наслідків аварії, були посланці з нашого району. Чотирнадцять з них не дожили до цієї дати. Це Ю. П. Колосов, С. В. Пастовенський, Ф. Л. Осіпчук, О. Л. Котвицький, А. П. Захожий, В. М. Студенніков, П. М. Довгий, Є. М. Свєтлов, М. Г. Лещенко, Д. Я. Рудюк, П. Є. Вовченко, М. М. Дацюк, С. І. Кнопко, М. П. Петрук. І досі тужить по них скорботна земля, а присутні в залі схилили голови у хвилині мовчання. До учасників зібрання звернулися голова районної державної адміністрації Б. В. Мазур та голова районної ради О. В. Мельник, які після теплих побажань міцного здоров’я, благополуччя усім присутнім, вручили ліквідаторам грамоти та грошову допомогу. Голова ветеранської ради пожежників, начальник ППЧ-41 В. С. Штукований також вітав ліквідаторів і вручив їм відзнаки - пам’ятні медалі до 25-річчя Чорнобильської трагедії. Чорнобиль переламав тисячі людських доль. Люди покидали рідні місця, відступаючи під натиском невидимого і страшного ворога - радіації, від якої захлиналися найпотужніші дозиметри. Постраждалих пригрівали родичі, знайомі, чужі люди - спеціального житла для відселень не було - хто міг передбачити таку гігантську катастрофу?! Лише в 1992-ому у Бровках Перших нашого району в будинках для чорнобильців з’явилися перші новосели-переселенці. Серед них була і Т. П. Думинська - директор Бровківської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Із сльозами на очах жінка розповідала, як її односельці приживалися на андрушівській землі, що тепер вже стала рідною для них. Присутні в залі щирими оплесками нагороджували декламаторів, співаків, танцюристів, які своїми виступами утверджували перемогу життя над найстрашнішими випробуваннями долі. Аплодисменти, квіти - цілком заслужена нагорода аматорським талантам, які розвіювали тугу, вселяли надію, тішили серце, допомагали загоювати душевні і фізичні рани. Присутні ще раз високо оцінили виступ народного ансамблю пісні і танцю «Криниченька». Одним словом, у програму вклали талант, душу і любов до глядача учасники художньої самодіяльності районного будинку культури, вихованці школи мистецтв. Після урочистостей ліквідатори-пожежні відвідали могили померлих побратимів, сфотографувалися біля пам’ятної стели. Чорнобильська пам’ять усе зберігає, бо дорогою ціною заплачено за чиїсь великі помилки. Нехай вони не повторяться ніколи!
 
Лідія Наконечна
 
На знімку: пожежні-ліквідатори П. Ф. Покотило, О. Г. Медвєдєв, Л. М. Венгловський, П. І. Дубовенко, А. В. Качанівський з начальником райвідділу УМНС в Житомирській області М. В. Кобилинським.