ZEOS

Вы пришли как Гість
Ваш IP адрес: 3.15.202.214
Количество дней с дня регистрации:
Ваш браузер:
Сегодня: 19.04.2024 15:13

Вітаємо Вас, Гість, на нашому сайті!

Сайт мешканців м.Андрушівка. На сайті є опис нашого чудового міста, також ви можете знайти цікаву інформацію про нього. Воно чудове як для туристичних походів, так і для культурних відпочинків.
Карта сайта Контакты Главная
Скрыть рекламный блок

Реклама

Погода в Андрушівці Реклама

Календарь

Фотохмаринка

Переводчик сайта

Авторизация

Реклама

Реклама

Опрос

Оцініть мій сайт


Популярные тэги

Андрушівка, Червоне,Антопіль, Бровки Перші, Бровки Другі, Великі Мошківці, Волиця, Волосів, Гальчин, Гарапівка, Глинівці, Городище, Городківка, Жерделі, Забара, Зарубинці, Іванків, Івниця, Камені, Корчмище, Котівка, Крилівка, Лебединці, Лісівка, Любимівка, Мала П'ятигірка, Малі Мошківці, Міньківці, Мостове, Нехворощ, Нова Котельня, Новоівницьке, Павелки, Стара Котельня, Старосілля, Степок, Тарасівка, хутір Чубарівка, Ярешки, Яроповичі. сайти Андрушівки, організації Андрушівки, погода Андрушівка, Андрушівка Чайка, походження назв населених пунктів району, безкоштовне фото на документи, оператори мобільного зв'язку в Андрушівці, установка ліцензійного Windows XP, створення сайтів в Андрушівці, установка антивіруса в Андрушівці, фотоальбоми Андрушівки, Установка супутникових антен, прошивка тюнера в Андрушівці ORTON 4100,Humax Va-FOX,Нumax Va- ACE,GLOBO 7010A, STAR-TRACK 550 SUPER PLUS, EUROSAT 8004, SMART MX-04, Golden Interstar 7700-8001, Andrushivka, Andruchivka, Житомирська область Андрушівка, історія Андрушівки, родина Терещенків, палац садиба Терещенка, ремонт комп'ютерів в Андрушівці, безкоштовна реклама Андрушівка, безкоштовні оголошення, нерухомість Андрушівки, продам, куплю в Андрушівці, погода Андрушівка, Андрушівка фото, друк цифрового фото, професійний ремонт мобільних телефонів,телевізорів, DVD, автомагнітол, відеозйомка весіль 2-ма відеокамерами, весільний фотограф в Андрушівці, Андрушівка фото, мегархів фотографій Андрушівки, організації Андрушівки, карти м. Андрушівка, підприємці Андрушівки, місця відпочинку в Андрушівці, сайти Андрушівки, Андрушовки, інтернет Андрушівки, таксі,де придбати комп'ютер в Андрушівці за низькою ціною і гарантією.

Реклама

Реклама

Счетчики

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Блог
Головна » 2011 » Квітень » 08
АвторАвтор: Crypton | ДатаДата: 08.04.2011 |Голосов: 0
Ось і весняне сонечко заходилося обціловувати землю-годувальницю своїм теплом, а в кожного з нас побільшало турбот, бо час прибрати садибу, провести весняний догляд за садом, підготувати картоплю та насіння однорічних культур для висаджування та посіву. Вже підживлено озимину, йде посів ярих зернових, постійно вирішуються невідкладні проблеми у галузі освіти, культури, охорони здоров’я. Про те, як працюємо у 2011 році, про плани на перспективу ми й вели мову з головою районної державної адміністрації Б. В. Мазуром.
- Борис Валентинович, сьогодні хотілося б Вам поставити запитання, які найбільше хвилюють жителів району. Як аграрій з багаторічним досвідом, із добре відомою всім вимогливістю до себе й підлеглих, любов’ю до землі розкажіть про хід весняно-польових робіт та перспективи на майбутній урожай.
- Для проведення весняно-польових робіт сільгосптоваровиробники закупили 4115 тонн селітри, 2,5 тис. тонн складних добрив. В першому кварталі 2011 року придбано 16 одиниць сільськогосподарської техніки на загальну суму 2,6 млн. грн. Відповідно до структури посівних площ ярі зернові прогнозується посіяти на площі 25,1 тис. га. На 3,5 тис. га буде збільшено, в порівнянні з минулим роком, посіви кукурудзи на зерно. Станом на 13 квітня посіяно 30% ранніх зернових, а це 4000 гектарів. Викликає тривогу те, що близько 30 відсотків площ озимого ріпаку доведеться пересівати, а от посіви озимої пшениці та жита знаходяться у доброму і задовільному стані. Всю озимину підживлено.
- Неодноразово на сторінках газети йшла мова про газифікацію Волиці, реконструкцію очисних споруд м. Андрушівка. Що Ви можете сказати з цього приводу?
- В даний час активно ведуться роботи по будівництву підвідного газопроводу в с. Волиця, там створено кооператив, обрано керівника, який безпосередньо займається питаннями газифікації. Нарешті розпочато роботи по реконструкції та будівництву очисних споруд. Завдяки підтримці голови облдержадміністрації С. М. Рижука з обласного фонду на ці роботи виділено 800 тис. грн., а рішенням сесії районної ради - 100 тис. грн.
- Останнім часом гостро стоїть питання щодо прийняття та запровадження пенсійної реформи. І найболючішим тут є легалізація заробітної плати. Які заходи вживаються керівництвом району стосовно виведення доходів громадян з тіні і зменшення сум виплаченої в «конвертах» заробітної плати?
- По-перше, страховий стаж залежить не від печатки в трудовій книжці, а від того, протягом якого періоду за людину платили внески. По-друге, розмір пенсії прямо пропорційний тій заробітній платі, з якої вони сплачувалися. А людина, яка отримує заробітну плату в «конвертах», позбавлена соціальних гарантій, захисту від незаконного звільнення, права на відпочинок, а головне - гідної пенсії в старості. Працівники Державної податкової інспекції, управління Пенсійного фонду спільно з правоохоронними органами постійно проводять перевірки та рейди по виявленню нелегально працюючих. Але, в першу чергу, від людини, її свідомості та відповідальності залежить, яким чином їй виплачують зароблені гроші. Хочу сказати, що незабаром Верховна Рада розгляне законопроект, в якому передбачено значні штрафні санкції за виплату «тіньової» зарплати.
- Борис Валентинович, нещодавно відбулася колегія обласної прокуратури, де йшла мова про соціальний захист інвалідів. Скажіть, а як в нашому районі вони забезпечуються спеціальним автотранспортом, технічними засобами реабілітації та протезно-ортопедичними засобами, санаторно-курортним лікуванням?
- Дотримуючись чинного законодавства про соціальний захист ветеранів війни щодо першочергового забезпечення автомобілями інвалідів війни, тих, хто безпосередньо брав участь у бойових діях під час Великої Вітчизняної війни та війни з Японією, всіх інвалідів війни включено у першочергові списки на отримання автомобілів. В минулому році три інваліди Великої Вітчизняної війни отримали транспортні засоби. Технічними засобами реабілітації забезпечені 55 інвалідів, направлення на виготовлення протезно-ортопедичних виробів отримали 143 чол. На жаль, існує проблема забезпечення інвалідними візками, де в черзі перебуває 12 чол. А щодо санаторно-курортного лікування, то в минулому році ним забезпечено 36 інвалідів та ветеранів війни. На жаль, немає можливості забезпечити путівками всіх інвалідів загального захворювання. Так, на обліку для отримання путівок перебуває 87 інвалідів, а виділено було їх лише 5. В цьому році ми плануємо, по можливості, для придбання путівок виділити кошти з місцевого бюджету.
- Хотілося б з перших вуст почути, як проводиться реформування закладів охорони здоров’я в нашому районі.
- Відповідно до чинного законодавства з 1 січня 2011 року всі заклади первинної медико-санітарної допомоги - дільничні лікарні, лікарські амбулаторії, амбулаторії загальної практики сімейної медицини, фельдшерсько-акушерські та фельдшерські пункти фінансуються з районного бюджету і підпорядковуються ЦРЛ як структурні підрозділи. В районній державній адміністрації створено відділ охорони здоров’я, який є розпорядником бюджетних коштів та замовником медичних послуг. А з ініціативи моїх однопартійців, членів Партії регіонів, планується відремонтувати в лікарні ліфт та прийомне відділення. Сподіваюся, що всі ці заходи сприятимуть поліпшенню медичного обслуговування населення.
- Скажіть, які заходи вживаються місцевою владою для покращення матеріально-технічного забезпечення навчальних закладів району, підтримки обдарованої молоді?
- За кошти районного бюджету в грудні минулого року придбано автобус вартістю 293 тис. грн. для підвезення до Червоненської ЗОШ І-ІІІ ст. учнів, які проживають у селах Забара, Котівка, Малі Мошківці. Планується провести ремонтні роботи в багатьох школах району, а в Степківській зробити електроопалення замість існуючого пічного та провести ремонт шиферної покрівлі приміщення. Необхідно також зробити реконструкцію теплогенераторної в Андрушівській ЗОШ І-ІІ ступенів. З нашої ініціативи з районного бюджету виділено кошти для підтримки обдарованих дітей.
- Борис Валентинович, приємно, що Ви не залишили своє захоплення спортом. Мабуть, вболіваєте і за цю галузь. Що ж нового у спортивному житті району?
- Команда «Аміко» успішно виступає в чемпіонаті області та України з футболу серед ветеранів, «Фортуна» бере участь у чемпіонаті області, дитячі команди ДЮСШ є неодноразовими призерами обласного футбольного фестивалю «Даруймо радість дітям». У нас щорічно проводиться чемпіонат району з футболу. Вже в цьому році маємо гарні результати - підготовлено п’ять спортсменів-першорозрядників, а Юля Яремчук із Зарубинець на ХVІ чемпіонаті України з армспорту посіла перше місце, виконавши спортивний розряд кандидата в майстри спорту. Зараз в районі триває місячник «Спорт для всіх - спільна турбота» і я запрошую спортсменів та шанувальників спорту, небайдужих жителів району взяти участь у ремонті, впорядкуванні та облаштуванні спортивних майданчиків у кожному населеному пункті. Давайте всі разом будемо привчати нашу молодь до здорового способу життя. Задля позитивних змін у розвитку галузі в області - зміцнення матеріально-технічної бази спортивних закладів, підтримки провідних спортсменів та тренерів з ініціативи голови обласної державної адміністрації С. М. Рижука на Житомирщині створено обласний благодійний фонд «Розвитку фізичної культури і спорту та Олімпійського руху». Запрошую всіх, по можливості, підтримати матеріально ЖОБФ.
- На часі гостро стоїть питання виховання патріотів, високодуховних культурних людей. Чільне місце у цій справі відводиться школі мистецтв, але ж умови, в яких навчаються діти, не відповідають вимогам. Яка перспектива щодо діяльності школи та вирішення питання приміщення для неї?
- У нас в районі немало талановитих дітей, більшість з них навчається в школі мистецтв, бере участь в різноманітних конкурсах, фестивалях. А коли в Житомирі проходив творчий звіт району, то в ньому брали участь чотири колективи зі школи мистецтв і їх виступи були оцінені досить високо. Саме школа мистецтв, здійснюючи естетичне виховання, готує підґрунтя для занять художньою творчістю. Але на даний час умов для збільшення кількості учнів немає, бо й так два класи - образотворчого мистецтва й хореографії проводять заняття в приміщенні районного будинку культури. А тому райдержадміністрацією було прийнято рішення про переведення школи мистецтв у приміщення районного кінотеатру. Зрозуміло, що там необхідно зробити реконструкцію та ремонт, а для цього потрібні немалі кошти. Ремонтні роботи розпочалися ще в минулому році, проводяться й зараз. І сподіваюся, що за два роки ми всією громадою відсвяткуємо новосілля школи мистецтв.
- Нещодавно однопартійці одноголосно обрали Вас головою районної організації Партії регіонів. Як Вам вдається поєднувати нелегку роботу керівника району з громадською діяльністю?
- Як і в кожного керівника району, роботи в мене багато, але, очоливши Партію регіонів, відчув справжню підтримку однодумців. Я високо ціную досвід роботи й ініціативу однопартійців Святюка Є. П., Яцюк Л. Д., Сословської С. І., Сілецької Л. П. Користуючись нагодою хочу подякувати депутатам обласної ради О. В. Пастовенському та М. М. Олещенку за їх слушні поради, підтримку й допомогу.
- Борис Валентинович, я поставила Вам лише частину запитань, які цікавлять наших читачів. Сподіваюся, що на сторінках газети в майбутньому ми продовжимо наш діалог з приводу інших наболілих, актуальних тем.
 
Бесіду вела
Марія ОЛЕКСЮК.