ZEOS

Вы пришли как Гість
Ваш IP адрес: 3.16.130.1
Количество дней с дня регистрации:
Ваш браузер:
Сегодня: 18.04.2024 11:41

Вітаємо Вас, Гість, на нашому сайті!

Сайт мешканців м.Андрушівка. На сайті є опис нашого чудового міста, також ви можете знайти цікаву інформацію про нього. Воно чудове як для туристичних походів, так і для культурних відпочинків.
Карта сайта Контакты Главная
Скрыть рекламный блок

Реклама

Погода в Андрушівці Реклама

Календарь

«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Фотохмаринка

Переводчик сайта

Авторизация

Реклама

Реклама

Опрос

Оцініть мій сайт


Популярные тэги

Андрушівка, Червоне,Антопіль, Бровки Перші, Бровки Другі, Великі Мошківці, Волиця, Волосів, Гальчин, Гарапівка, Глинівці, Городище, Городківка, Жерделі, Забара, Зарубинці, Іванків, Івниця, Камені, Корчмище, Котівка, Крилівка, Лебединці, Лісівка, Любимівка, Мала П'ятигірка, Малі Мошківці, Міньківці, Мостове, Нехворощ, Нова Котельня, Новоівницьке, Павелки, Стара Котельня, Старосілля, Степок, Тарасівка, хутір Чубарівка, Ярешки, Яроповичі. сайти Андрушівки, організації Андрушівки, погода Андрушівка, Андрушівка Чайка, походження назв населених пунктів району, безкоштовне фото на документи, оператори мобільного зв'язку в Андрушівці, установка ліцензійного Windows XP, створення сайтів в Андрушівці, установка антивіруса в Андрушівці, фотоальбоми Андрушівки, Установка супутникових антен, прошивка тюнера в Андрушівці ORTON 4100,Humax Va-FOX,Нumax Va- ACE,GLOBO 7010A, STAR-TRACK 550 SUPER PLUS, EUROSAT 8004, SMART MX-04, Golden Interstar 7700-8001, Andrushivka, Andruchivka, Житомирська область Андрушівка, історія Андрушівки, родина Терещенків, палац садиба Терещенка, ремонт комп'ютерів в Андрушівці, безкоштовна реклама Андрушівка, безкоштовні оголошення, нерухомість Андрушівки, продам, куплю в Андрушівці, погода Андрушівка, Андрушівка фото, друк цифрового фото, професійний ремонт мобільних телефонів,телевізорів, DVD, автомагнітол, відеозйомка весіль 2-ма відеокамерами, весільний фотограф в Андрушівці, Андрушівка фото, мегархів фотографій Андрушівки, організації Андрушівки, карти м. Андрушівка, підприємці Андрушівки, місця відпочинку в Андрушівці, сайти Андрушівки, Андрушовки, інтернет Андрушівки, таксі,де придбати комп'ютер в Андрушівці за низькою ціною і гарантією.

Реклама

Реклама

Счетчики

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Блог
Головна » 2010 » Квітень » 23
АвторАвтор: Crypton | ДатаДата: 23.04.2010 |Голосов: 0
   В минулу п’ятницю на базі Андрушівського лісництва Державного підприємства «Попільнянське ЛГ» була проведена акція «Майбутнє лісу - у твоїх руках».
    У квартал 93, виділ 10 Нехворощанського урочища прибули понад 40 учасників цього заходу - представники обласної держадміністрації, Житомирського управління лісового та мисливського господарства, обласної екологічної служби, Андрушівського райвідділу Головного управління міністерства з надзвичайних ситуацій України в Житомирській області, обласних засобів масової інформації. Долучилися до корисної справи і юні природолюби - члени Попільнянського шкільного лісництва. Усіх об’єднувало спільне прагнення - зробити прекраснішим навколишній світ, посадити молоді дерева замість старих, аби нам краще дихалося, бо ж недарма ліс називають легенями Землі. Отож у визначеному місці, де попередньо вирубали старі насадження на площі 4,3 га і провели підготовку грунту - нарізали плугом борозни на відстані 3 метри одна від одної, з допомогою мечів Колесова учасники акції посадили 20,6 тис. дубочків. Однорічні сіянці дуба виростили на базовому розсаднику Андрушівського лісництва, аби обновляти лісові масиви. А потім на «зеленій» сцені перед усіма, хто озеленював Нехворощанське урочище, виступили з концертом працівники Попільнянського районного будинку культури. Отож потягнуться до сонечка, небесної синяви дубочки, набиратимуться сили аби скрашувати природу і служити людині. Шкода лише, що організатори цієї корисної і потрібної акції залучили до її проведення обмежене коло андрушівської громадськості, бо бажаючих приєднатися до неї було немало і серед місцевої влади, і ревних любителів природи, адже кому, як не їм, найбільше болить душа за свій край.
Валентина Сільська.


«Новини Андрушівщини»
№ 18 23 квітня 2010 року
АвторАвтор: Crypton | ДатаДата: 23.04.2010 |Голосов: 0
7 квітня відбулося засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради, в роботі якого взяли участь голови місцевих рад Андрушівського району. Проведення даного організаційного заходу обумовлювалося наявністю ряду важливих проблем, що хвилюють сьогодні органи місцевого самоврядування.
В роботі Координаційної ради взяв участь перший заступник голови Житомирської обласної ради П. П. Рудницький та перший заступник голови Андрушівської районної державної адміністрації О. А. Борисов.
Відкриваючи роботу зібрання, голова районної ради В. Б. Шпаківський наголосив на важливості, своєчасності винесених на засідання ради питань. На початку засідання обговорювали обсяг благоустрійних робіт об’єктів соціально-культурної сфери та територій населених пунктів. Виконати намічене треба в основному впродовж двомісячника. Робота повинна вестися під контролем і з безпосередньою організаторською участю місцевих голів, працівників органів місцевого самоврядування. До святкування 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні залишилося дуже мало часу. Тому на засіданні головам місцевих рад було рекомендовано організувати громаду на прибирання вулиць, узбіч доріг, околиць, індивідуальних садиб, кладовищ, місць захоронення полеглих у Великій Вітчизняній війні, а також здійснювати контроль за станом утримання територій, інженерних споруд та об’єктів, підприємств, установ, організацій, що знаходяться на підвідомчій території. Про плани та проведену роботу з упорядкування населених пунктів у своїх виступах інформували Андрушівський міський голова Сушко М. Г., Червоненський селищний голова Науменко А. Г., Старокотельнянський сільський голова Бондарчук В. М. та сільський голова з Гальчина Пасічник Л. І. Перший заступник голови Житомирської обласної ради П. П. Рудницький та перший заступник голови Андрушівської районної державної адміністрації О. А. Борисов у своїх виступах наголосили на необхідності активізації робіт з прибирання та санітарної очистки територій, адже цього вимагають затверджені Правила благоустрою населених пунктів. На питаннях підготовки та відзначення в районі 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні зупинився в своєму виступі заступник голови районної державної адміністрації Горкун В. І. Головам місцевих рад рекомендовано розробити заходи з підготовки та відзначення свята, надати матеріальну допомогу ветеранам війни, провести прибирання братських могил, прилеглих територій та ремонт пам’ятників. Перед учасниками наради виступив також директор районного центру зайнятості Солопій С. Б., який звернув увагу на порядок обліку особистих селянських господарств сільськими, селищною, міською радами, процедуру виходу із членів особистого селянського господарства. Завершилося засідання обміном думок, пропозицій його учасників щодо питань, піднятих в ході роботи зібрання.
Олександр МЕЛЬНИК,
заступник голови районної ради.
АвторАвтор: Crypton | ДатаДата: 23.04.2010 |Голосов: 1
Настав час наведення ладу в подвір’ях, на городах, на територіяхпоблизу осель, організацій, підприємств. Прибирання потребують і околиці, території біля річок, озер, зон відпочинку. Мальовниче місце є в нашій Андрушівці в мікрорайоні Бурти - гарні ставки, пляж, прибережна територія. За минулий сезон відпочинку там зібралося стільки непотребу, що це благодатне місце стало схоже на смітник. Минулої п’ятниці небайдужі жителі вулиці Жовтневої організували прибирання цієї території. Бачили б ви, з яким завзяттям разом з дорослими працювали діти. Здавалося, що роботи там - на кілька днів, а ми впоралися гуртом за кілька годин. Пляшки з-під пива, пакети, склянки, банки, паперові упаковки - цим ми напхали чимало мішків. Старалися родини Гончаренків, Бачинських, Гальосів, а також Світлана Лущенко, Женя Дацюк, Оля Рогаль. Ми не смітили, але прибрали. Закликаємо всіх дослухатись до нашого прохання: «Люди, не смітіть там, де живете і відпочиваєте! Тоді приємно буде повернутися сюди ще не раз». Щоб не бути голослівним, пропоную вашій увазі знімки - стільки сміття назбирали дбайливі руки любителів чистоти й порядку.
Владислав Бачинський,
депутат Андрушівської міської ради.
АвторАвтор: Crypton | ДатаДата: 23.04.2010 |Голосов: 0
Цьогорічне завершення навчального року для учнів загальноосвітніх шкіл зазнає значних змін. Прокоментувати їх ми попросили заступника голови районної державної адміністрації Володимира Івановича Горкуна.
Державна підсумкова атестація, тобто випускні екзамени, перенесені з червня на травень. Пов’язано це з тим, що наступний етап перевірки знань випускників шкіл - зовнішнє незалежне оцінювання - виведене зі структури навчального року.
- Коли ж закінчується навчальний рік? Коли будуть останні дзвоники та випускні вечори?
- Згідно з директивою Міністерства освіти і науки України, державна підсумкова атестація для випускників 11-х класів проводитиметься з 11 по 18 травня. Усних екзаменів не буде, натомість учні писатимуть контрольні роботи з трьох предметів: українська мова (переказ), математика чи історія України; третій предмет з інваріантної складової навчального плану учень вибирає за бажанням. Навчальний рік для учнів усіх класів завершиться 27 травня і цього ж дня в школах пролунають останні дзвоники. Документи про повну загальну освіту випускникам мають бути вручені 28-30 травня.
- А як і коли буде проходити ЗНО?
- Зовнішнє незалежне оцінювання розпочинається 2 червня. На відміну від попередніх років, за участь молодих людей у тестуванні школа не відповідає: це вже є турботою батьків, бо ЗНО, по суті, є першим кроком до вступної кампанії у вищі навчальні заклади. - Чи змінилися правила прийому документів для вступу у вузи?
- Міносвіти України затвердило нові правила для абітурієнтів. Зокрема, абітурієнт має право подавати сертифікат Українського центру оцінювання якості знань, виданий у 2008 р., 2009 р. або в 2010 р. (при цьому він не втрачає права проходити зовнішнє незалежне оцінювання щорічно) не більш, ніж у 5 вузів, і не більше, ніж на 3 напрямки підготовки. Вузи мають право допускати до участі в конкурсі абітурієнтів із сертифікатом, кількість балів у якому з непрофільних предметів нижче 124 балів, за умови, якщо кількість балів з профільних предметів становить не нижче 170 балів по кожному предмету. Серед нововведень міністерства - початок проведення незалежного тестування об 11-ій годині (раніше було о 9-ій).
- А коли розпочнуться канікули для учнів молодших та середніх класів?
- Що ж стосується учнів молодших і середніх класів, то перші - із 31 травня по 3 червня побувають на навчальних екскурсіях; для других - із 31 травня по 15 червня передбачені навчальні екскурсії й навчальна практика.
- Скажіть, а хто робитиме ремонт у школах, щоб належним чином підготувати їх до нового навчального року?
- Зазвичай, ремонт у класних кімнатах організовують і проводять батьки разом з вчителями, залучаючи для цього кошти спонсорів.
Розмову вела
Марія КОБИЛЯНСЬКА.
АвторАвтор: Crypton | ДатаДата: 23.04.2010 |Голосов: 0
 пшеницю, овес, ячмінь. Стараються в оптимальні строки і за сприятливої погоди заробити насіння в грунт. Це роблять щодня на 20-22 гектарах тракторист Володимир Несиневич та сівалковий Анатолій Ракович. Озимина знаходиться у задовільному стані, але її не підсіватимуть: хай вродить менше, зате з насіння вищих репродукцій. В такому разі зерно згодиться на посівний матеріал під урожай наступного року. В господарстві працюють над тим, щоб зробити зерновиробництво прибутковою галуззю. Досягти цього дуже непросто. Наприклад, взявши, як торік, більш як по 40 центнерів пшениці з гектара, сподіваної рентабельності не досягли, бо, як і всі товаровиробники, продали зерно на збиток собі за низькими цінами, щоб окупити всі затрати і мати за що купити пальне, добрива, запчастини. Цей рік обіцяє бути врожайнішим, тому на рослинницьку галузь в господарстві покладають неабиякі надії.
Наш кор.
АвторАвтор: Crypton | ДатаДата: 23.04.2010 |Голосов: 1
А на території господарства та в приміщенні, де зберігаються овочі, в тому числі й картопля, кипить робота. Її вистачало тут і взимку, бо ж на зберігання було закладено немало картоплі, моркви, столових буряків. У кожному блоці овочесховища підтримують таку температуру повітря, яка є найбільш оптимальною для картоплі, інших овочів. Ще з перших днів весни тут продають насіннєву картоплю. Найбільшим попитом користуються такі популярні сорти, як Беллароса, Вінета, Фінка та ін. Заступник директора сільгосппідприємства В. М. Добровінський розповідає, що сорти насіннєвої картоплі купують у них не лише аграрії з різних районів нашої області, а й з інших областей України, з Білорусії. Ціна доступна навіть для тих господарств, які починають розвиватися. Купують насіння і приватні господарі. Приємно, що нею будуть засаджені поля в різних куточках України. І дай, Бог, щоб там вона вродила рясно та зібрали її вчасно. В овочесховищі працюють жителі Гальчина, Забари, Лісівки, Андрушівки, Малих Мошківець, Нехворощі, Червоного, які перебирають картоплю. Робота в них не стільки цікава, як відповідальна, за неї й виплачують зарплату завжди своєчасно, тому плинність кадрів незначна. Володимир Миколайович розповідає, що на підприємстві працює багато добросовісних й ініціативних трударів, які вболівають за доручену ділянку роботи, а з роками вони набувають ще більшого досвіду, стають справжніми майстрами своєї справи. Гарної думки мій співрозмовник про всіх, хто трудиться на підприємстві, а тут майже шістдесят чоловік працює постійно, є й багато сезонних робітників, які трудяться тут влітку та восени. На подвір’ї підприємства височіють контейнери, в яких взимку зберігалися картопля та овочі. А нині вони вже відремонтовані й підготовлені для врожаю 2010 року. І в овочесховищі, і у дворі курсують автокари, виконуючи необхідну роботу. Я поцікавилася у заступника директора й тим, які роботи проводяться на полі в даний час. Ось що він мені розповів: - Господарство має близько 3000 га землі, а тому роботи вистачає. Ми вже провели стовідсоткове підживлення озимини, вчасно закрили на полях вологу. Завершується сівба ярих зернових. Маємо 220 га пшениці, 350 га ячменю, 500 га люпину. Сподіваємося у найкоротші агротехнічні строки посадити 600 га картоплі, посіяти 40 га моркви та 15 - столових буряків. Під цибулю відведено 15 гектарів поля. Можу з певністю сказати, що всі роботи будуть виконані у стислі агротехнічні строки, бо цього вимагає сучасна система землеробства. Звичайно, у сільському господарстві, а особливо у землеробстві, не буває все гладко, бо багато залежить від погодніх умов. Восени минулого року у ПП "Імпак” було посіяно 980 гектарів озимої пшениці та 800 га ріпаку. На жаль, весь ріпак пропав. Зараз ці площі пересіваємо ячменем та люпином. Сергій Васильович Маліновський - сучасний керівник-аграрій, він тільки за прогресивні технології, які хоч і дорогі, але з часом окупляються. Проте це вже тема окремої розмови. А поки що скажемо, що ПП "Імпак” - це сучасне аграрне підприємство, куди за досвідом їдуть господарники з інших областей України. На базі "Імпаку” часто проводяться семінари-практикуми з овочівництва, з підприємством тісно співпрацює німецька фірма "Європлант”. У господарстві, яке спеціалізується на вирощуванні картоплі та овочів, щороку з’являється нова сучасна сільськогосподарська техніка. Слід віддати належне механізаторам, які добросовісно експлуатують та ремонтують всю техніку, вболівають за майбутній урожай. Нещодавно на території господарства розпочалися роботи по реконструкції та добудові приміщення, де планують до серпня цього року облаштувати нову лінію для фасування та переробки овочів.
Марія ОЛЕКСЮК.
Фото автора.